Gratis frakt over 699,- | Gratis retur

De 10 mest populære hunderasene i Norge i 2024

Valg av hunderase kan være en stor beslutning, og det er interessant å se hvilke raser som er mest populære i Norge hvert år. I 2024 ser vi en blanding av kjente klassikere og noen nyere stjerner på popularitetslistene. Her er de 10 mest populære hunderasene i Norge for 2024:

1. Labrador Retriever 

Labradoren er kjent for sin vennlighet, intelligens og allsidighet. De er populære som familiehunder og arbeidshunder i Norge, og deres kjærlige natur gjør dem til en favoritt.

2. Golden Retriever

Golden Retrieveren er en annen klassiker som fortsatt holder seg høyt på listen. Deres vennlige og tålmodige natur, kombinert med deres vakre, gyldne pels, gjør dem til en ideell familiehund.

3. Cocker Spaniel

Cocker Spaniels er kjent for sin glade og energiske personlighet. De er utmerkede følgesvenner og passer godt for aktive familier som liker turer og lek.

4. Border Collie

Border Collien er kjent for sin utrolige intelligens og arbeidskapasitet. De er populære blant folk som driver med hundesport og agility, samt som arbeidshunder på gårder.

5. Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrieren er en robust og muskuløs rase med et stort hjerte. De er kjent for å være gode med barn og lojale mot sine familier.

6. Fransk Bulldog

Franske bulldoger er små, men har store personligheter. De er kjent for sitt komiske ansikt og vennlige natur, og de krever ikke så mye plass eller mosjon.

7. Dachshund

Dachshunder, også kjent som "wienerhunder", er små, men modige. Deres unike kropp og energiske natur gjør dem til en sjarmerende følgesvenn.

8. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdogen, eller Sheltie, er kjent for sin intelligens og vakre pels. De er svært trenbare og gjør det bra i hundesport og som familiehunder.

9. Bichon Frisé

Bichon Frisé er en liten, allergivennlig rase som er kjent for sitt lekne og kjærlige temperament. De er populære blant familier og eldre som ønsker en mindre hund.

10. Australsk Kelpie

Den australske Kelpie er en energisk og arbeidsvillig hund som er ideell for aktive eiere. De er kjent for sin utholdenhet og intelligens, noe som gjør dem utmerkede til gjeting og hundesport.